Chile: Torres del Paine: car, difícil i preciós

13 oct. 2009

Després de 5 dies i 4 nits, i quasi 80 km. fent un dels circuits més famosos de Torres del Paine, "la W" resumim l'experiència amb 3 paraules:

Car:
El bitllet de bus+l'entrada al parc+els allotjaments+els menjars (opcional) fan que l'estada a Torres del Paine surti realment cara.

Difícil:
Octubre encara es considera temporada baixa. El trekking del circuit sencer està tallat per la neu i no es pot fer. L'entrada al parc no té cap tipus de descompte, però els serveis per accedir-hi estan totalment reduïts, obligant al visitant a fer-hi més nits del compte. Creiem que hi ha trams del circuit de la "W" de força dificultat i no en massa bon estat (el trekk no es fa amb guia, però hi ha parts que poden patir esllavissades, parts amb neu, troços relliscosos, etc. La CONAF es preocupa de cobrar, però no es preocupa del manteniment dels camins, d'habilitar-los per a que estiguin en millors condicions o de posar suficients senyalitzacions en alguns casos. Vaja, tot un negoci.

Preciós:
En cada jornada del trek es pot gaudir d'un paisatge totalment diferent; les imponents muntanyes, els llacs, els rius, el glaciar Grey... fan que aquest paratge sigui únic al món. Per a nosaltres, sense dubte, la part que val més la pena és la de "mirador Torre" des d'on es veuen les Torres molt aprop.

Tot i que el trekking ens ha agradat molt, nosaltres no tornaríem a fer aquest circuit, per tot el que comporta. Ens dedicaríem a llogar un cotxe i fer en un dia l'excursió al "mirador Torre", sobretot si es pot anar en un grup de 4 o 5 pax. ... però només és la nostra opinió, i sabem que és molt diferent a la de molta gent.

3 Comments:

Jose i Montse said...

Aquest trekking serà car i difícil però és espectacular..

Les últimes fotografies ens han semblat molt més que imperials, jo diria que són majestuoses. Ens hem quedat bocabadats!!

Un petonàs i...see you soon!!

Tito Livio said...

Impressionants. El recull de fotografies semblen fetes per professionals del National Geographic o alguna altra revista especialitzada.

A veure si us dona temps de fer altres almenys gairebé tan maques abans de tornar-hi.

Petons

Eva said...

Hola parella!

Estariem forca d'acord amb lo que dieu del Paine, aixo q nosaltres no es va donar temps de veure el glaciar... pero si ridiculament car!

Al navimag per sort no va haver ni karaoke ni fiesta de globitos!, ens van dir que l'equip de festa estava a l'altre barco (bien!), i va ser tot molt tranquilet i molt be: a les tardes i vespres passaven pelis i documentals xilenes casi totes bastant bones.

Ara acabem d'arribar al Puerto Madril i creim que hem anat a l'agencia que ens vau recomanar, tenim el tour de les ballenes per dema i els dels pinguins dema passat, i aixi acabarem la Patagonia i Argentina per ja el diumenge volar a Pascua.

Bariloche super xulo!... som fans de la Patagonia!!!

Recordeu a BA noms claus: "La Cabrera", "El Desnivel", "Viejo Gomez"... Els dos primers vam veure al Navimag en una revista que eren els restaurants per parrillades #1 i #2 de tot BA!

acabeu de disfrutar!

una abracada

aleix i eva

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...