Chile: Vaixell per la Patagònia: Navimag

25 sept. 2009

Chile no es pot creuar per carretera de nord a sud, a Puerto Natales només s'hi pot accedir en avió, per Argentina o en vaixell. L'objectiu inicial de contractar un vaixell per la Patagònia era creuar Chile fins a Puerto Natales. Aquest trajecte, que s'inicia a Puerto Montt passa per multitud de canals, fiords i glacials. Ens van recomanar no fer aquest trajecte perquè en aquesta època els vents són molt forts i el vaixell no passa pels glacials (només ho fa a l'estiu). L'opció que ens oferien era un tour en un barco de mercaderies de 5 dies/4 nits per visitar la Laguna de San Rafael i el seu ventisquero (glaciar) que finalitza al mar. Sortim de Puerto Montt, arribem fins a la Laguna i tornem a Puerto Montt. Ens costa 185.000 pesos pp (uns 228€). El preu és bo pq ara no és temporada alta. Tenim inclosos tots els àpats i una llitera en dormitori compartit. El Tour és una mica estil "vacaciones en el mar" amb famílies i avis que venen a passar el dia 18/09 (la festa nacional) i tenen ganes de gresca loca... Karaoke, balls, disfresses jocs i piscola. No és que sigui el que més ens agrada, però creiem que no tenim moltes alternatives.
Després hem sabut que es pot sortir des de Puerto Chacabuco en un tour de 2 dies/1 nit amb la mateixa companyia (Navimag), però no sabem el preu. Per altra banda, a Puerto Chacabuco també hi ha un tour d'1 dia (l'organitza un hotel) i costa uns 100€. Ens han dit que també es pot demanar a algun pescador que t'hi porti, però tampoc sabem quan costa.

El viatge a la Laguna San Rafael podria haver sigut Imperial i ha acabat sent una decepció. L'eufòria dels 2 primers dies es va venir completament abaix quan un fort vent va impedir que poguéssim realitzar l'activitat estrella: baixar del gran vaixell a unes petites barques i acostar-nos fins al mateix peu del glacial, passant pel costat d'Icebergs enormes. La magnitud, els colors, i la sensació d'estar a la petita barca davant del ventisquero ha de ser bestial, però nosaltres no la vam poder experimentar. Vam esperar unes quantes hores a que el vent disminuís, però no hi va haver manera. Això sí, davant el deute pendent que tenim amb Chile, vam poder brindar amb gel mil·lenari extret d'un dels icebergs del glacial. Una autèntica llàstima. El glacial retrocedeix 11 m. cada mes a causa del canvi climàtic i es comenta que d'aquí uns anys desapareixerà.

1 Comment:

Eva i Aleix said...

Ei doncs ja ens confirmareu a veure si podem quedar! seria genial! nosaltres, serem segur el 30 al calafate i fins agafar el navimag desde puerto natales el dia 6, estarem per aquella zona. Pero lo del ferry, doncs mira, si no passa pels glacials almenys descansarem i dormirem, que tb ens fa falta!! hahaha
Ja ens concretareu!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...