Bolivia: curiositats

28 sept. 2009

- A nivell de natura Bolívia és un país on s'hi pot trobar casi tot: deserts, els Andes, selva, zona tropical, rius i llacs, salars...Si tingués mar seria complet.

- Per nosaltres ha sigut difícil sortir de la ruta "típica" degut a la quantitat de temps que s'ha de destinar en recorreguts alternatius.
- Ha sigut el país on hem contractat a més Agències de turisme (per fer el Salar de Uyuni, per visitar les mines de Potosí, per pujar al Huayna Potosí i per fer la Carretera de la muerte en bici).
- Les dones porten un barret de copa, d'herència colonial, que els hi queda molt hortera.
- Hi ha venedors ambulants d'Smacs gegants (com els cereals de casa, però de mida XXL)
- Amb la coca fan mate, carmels, masteguen fulles... i coca-coca (però això ho fan als EE.UU.)
- A la Paz, hi ha persones disfrassades de zebra, contractades pel govern, que imparteixen educació vial en els "passos zebra". Fan la feina dels semàfors
- Tots els productes que compres has de mirar que no estiguin caducats
- Als Bolivians els agrada menjar gelatina i són molt fredolics.
- A l'hora de demanar pizzas, s'ha de preguntar que tinguin tots els ingredients. Pots trobar-te que una pizza palmitos i roquefort, i que te la serveixin sense roquefort ni palmitos :-(
- El caràcter dels bolivíans no és el millor del país. Ara entenc perque el Che Guevara va caure derrocat a Bolívia...A Sucre podríem dir que és una excepció.
- La Mireia va perdre un anell i uns guants i gràcies a la gent els va recuperar.
- A l'Evo li agradaria que l'Esglesia catòlica desaparegués. En un país amb un 93% de catolicisme té nassos... veure notícia
- Hi ha 4 llengües oficials: Espanyol, aimara, quechua i guaraní, a banda de 33 llengües més.
- La web de Presidència publica els sous dels polítics bolivians. link l'Evo guanya 15.000 però no sabem si són dòlars o bolivianos. 1€= 10 bs.
- Els netejadors de sabates de La Paz treballen amb passamuntanyes tot i la calor.
- Al mercat de bruixeria de La Paz s'hi poden trobar fetus de llama.
- A Bolívia hem menjat el pitjor arrròs de tot el món. El cuinen d'una manera ben dolenta.
- Veure les notícies de la Tv és força entretingut. La propaganda anti-imperialista és constant i no es tallen un pèl en dir la realitat pel seu nom.

1 Comment:

Tito Livio said...

Curiós i molt interessant. Als Caprabos del meu barri també has d'anar en compte amb els productes caducats que et volen endinyar.

M'agrada lo dels Smacs gegants, jo vull!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...