Perú: Visita al Canyó del Colca

14 ago. 2009

Hi ha diverses maneres de visitar el famós Canyó del Colca, i nosaltres hem escollit una molt turística pels nostres interessos, però molt pràctica per les nostres circumstàncies.

El canyó del Colca és el segon més alt del món (3.400m), només superat pel seu veí, el Canyó de Cotahuasi (3.535m). La vall del Colca va ser denominada "El valle perdido de los incas" perquè no va ser descoberta fins el 1.920; quan un parell d'aviadors nord-americans, cercant runes inques, el va trobar. Allà hi vivien dues comunitats: els Cabanas i els Collaguas. Ambdós grups tenien les muntanyes com a element sagrat i les llegendes diuen que es van crear sortint del seu interior. Aquestes dues comunitats es deformaven el crani imitant a la muntanya de la que provenien.

El canyó es pot visitar de diverses maneres:
- En un trekking de 2 o 3 dies, baixant fins al riu Colca i passant per diversos pobles (es pot fer amb guia o també per compte propi i el punt de partida i final és Cabanaconde)

- A través d'una agència des d'Arequipa veient la part de dalt del Canyó: no es pot veure la part més profunda perquè no és accessible per carretera. L'excursió pot durar 1 o 2 dies i només hi ha 1€ de diferència entre les dues opcions. El punt més famós d'aquesta excursió és la Crúz del Cóndor, un dels millor llocs del món per a veure aquest tipus d'aus tant especials. Des d'Arequipa, que per altra banda també és bon punt d'operacions, es triguen 5h. en arribar a la Crúz del Cóndor.

- Per compte propi, fent nit a Chivay o Cabanaconde i arribant-se al matí següent a la Crúz del Cóndor. Diuen que al matí és un dels millors moments per veure als Cóndors.

Nosaltres vam optar per anar amb agència en una excursió d'1 dia. En aquell moment crèiem que no teníem molt temps i com que el peu de la Mireia encara no estava del tot recuperat, vam decidir deixar el trekking per una altra ocasió. A les 2:30 de la matinada, un microbus ens va passar a buscar per l'hotel i ens va retornar a les 17h.

L'excursió, que té moltíssima fama, va estar bé, però no ens va impressionar tant com la zona de la Cordillera Blanca. Tot i la multitud de turistes, va valer la pena anar a través d'agència perquè nosaltres sols no haguéssim pogut fer tantes coses en un dia.

1 Comment:

Anónimo said...

Hola canalla,

Pel que veiem no pareu i segui amb un ritme alt de visites, escpades, trekings i més.
Demà dissabte ens reunirem amb uns dels vostres personatges del camí que vindran a fer la paella reglamentària al solimar.
Ja sé que no és el mateix que menjar-se-la però ben segur que us tindrem presents i ens recordarem molt de vosaltres.

Petons a dojo i a cuidar-se aquestes extremitats.

I visca la DGT!!!!

mirenuriolcesc

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...