Perú: Com anar al Machu Picchu

21 ago. 2009

El poble d'Aguas Calientes, on es troba la muntanya i el santuari de Machu Picchu, no té accés directe per carretera, i és que hi ha un tren que té el monopoli. Una empresa xilena en té la conseció per als propers 20 anys, ampliable 30 anys més.

nº1: Trekking del "Camino Inca" que arriba al mateix Machu Picchu. Durada de 4 dies/3 nits. Per fer aquest trek. 1. s'ha de sol·licitar un permís per accedir al camí. Màxim 600 persones per dia. S'ha de reservar amb molta antelació i si es vol fer a l'agost encara més. La reserva es pot fer per internet. 2. un cop arribats a Perú i amb el permís a la mà, o des de casa, és obligatori contractar una agència oficial per a poder fer el trek. Les agències estan cobrant un mínim de 250$ i un màxim de 500$ aprox. pp.

nº2: Trekkings alternatius. Són més econòmics i tenen diverses durades (2,3,4,5 dies, etc.) El Salkantay és un exemple i un dels més recomanats. Hi ha 2 tipus de treks alternatius, els que acaben a Aguas Calientes o una versió reduïda del "Camino Inca" que acaba al mateix Machu Picchu. El preu del trek inclou el trajecte de tornada a Cusco. La gran majoria no s'han de reservar amb antelació i es poden contractar a Cusco.

nº3: Bitllet de tren en classe de luxe o 1ª classe des de Cusco a Aguas Calientes. Hi ha diferents horaris (depenent de la temporada) i són força costosos. 220$ aprox. un trajecte 3h. Els trens són molt luxosos, però el trajecte no és especialment bonic..


nº4: Bitllet de tren en classe "backpacker", la més econòmica, des de Poroy a Aguas Calientes (localitat aprop de Cusco). Preu aprox. 43$ anada

nº5: Bitllet de tren en classe "backpacker" des d'Ollantaytambo (poble emblemàtic del Valle Sagrado). Aquesta és la ruta que fa la majoria, doncs el bitllet des d'aquí fins a Aguas Calientes surt a 31$ aprox. anada. Durada: 1h30min. Sobretot en temporada alta, convindria reservar amb 1 setmana o 10 dies d'antelació i es pot fer per Internet. Hi ha diversos horaris, alguns molt més convenients que altres.

nº6: Colectivo (taxi compartit) fins Ollantaytambo (1h30min.) o bé en autobús (un pèl més econòmic, però fent transbort i trigant el doble. Des d'Ollantaytambo s'agafa un altre colectivo o bus a Santa Maria i d'allà un altre a Santa Teresa. Des de Santa Teresa s'agafa un altre fins a la Hidroelèctrica. Creiem que es pot fer en 4 o 5h. No és gens difícil. El preu és una mica menys de la meitat de l'opció nº5. Un cop a la Hidroelèctrica hi ha 2 opcions: 1. agafar un tren fins a Aguas Calientes (8$ aprox. pp.) 2. caminar els 4 km. que la separen d'Aguas Calientes.

Un cop arribats a Aguas Calientes hi ha 2 opcions per pujar fins al Machu Picchu:
1. Pujar a peu
2. Agafar un bus de 20m. 7$ pp.

La única carretera que surt d'Aguas Calientes és aquesta que puja fins el santuari.

1 Comment:

Anónimo said...

Hola Marc Hola Mireia , com aqui a Sant Boi fa molta calorrrr , ewn feia mandre fer.hos un post , pero be despres de veure el video del sorteix m agradat molt , i molt correcta , Com no conec la parella del Roger , no se si son ells , pero de totes maneres felicitats els guanyadors.
Referent el Machu Pichu , es una de les marevelles preferides , el ultim votacio , que va a veri per internet en EAnglés naig votar per el Machu Pichu , ara penso que si la montanya esta tan plena de turistes perd el seu encant , esclar nosaltres en les fotografies sempre el veiem solitari
Que tingue un bon viatge , que encara queda , estic esperant la part de la Patagonia m agrada molt , en Joan quand va anar a Buenos Aires , perque anaba sol i no es va moure de la capital , pero te ganes d anar un dia .
Tambe va anar a la ciutad de Cordoba aquesta primavera en una amiga , be van anar per la montanya a veure cosses tipiques.
Bona nit petonets

Flor de neu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...