Perú: Canvi de plans, descartem Pisco

11 ago. 2009

Huaraz està envoltat de cims nevats de més de 6.000 metres i una de les activitats clàssiques de la zona, és fer el cim d'un d'aquests altíssims nevats, molts d'ells, aptes per a principiants , tot i que es necessita equip especialitzat: grampons, piulets, etc.

A nosaltres ens feia especial il·lusió pujar el Pisco (5.750), que s'assoleix en una excursió de 3 dies/2 nits. Els darrers 50 m. requereixen una escalada pel gel amb una pendent del 60%, aprox.

Pensàvem iniciar aquest ascens un dia després de tornar del trek de Santa Cruz, però hi ha hagut diferents motius que ens han fet deixar-ho per a una propera ocasió: resulta que a Perú hi ha una associació de guies de muntanya que regula tot el control de guies de qualitat "Casa de Guías". Fer un ascens al Pisco amb guies aprovats per aquesta associació costa 270$ i fer-lo amb una empresa menys formal 150$.

En les darreres 3 setmanes, han mort 6 persones, en diferents nevats de la cordillera blanca (2 al Huascarán, 3 al Tocllaraju i 1 al Esfinge) Aquest fet desafortunat ens ha fet ser més precabuts que mai, i decidir que si fèiem l'ascens el faríem amb Casa de Guías.

El preu, les males notícies de les darreres 3 setmanes, i el peu de la Mireia, que no va acabar molt fi en el trek de Santa Cruz, van decantar la balança per deixar l'ascens per a una posterior ocasió o valorar la possibilitat de pujar un 6.000 a Bolívia, el famós Huayna Potosí

D'aquesta manera, abandonem Huaraz, on pensàvem passar 4 dies més fent l'ascens, i marxem cap a Arequipa, en un trajecte de 24 h. en bus.

5 Comments:

Montse said...

No cal dir que recolzem la decisió que heu près. Cal tenir certa experiència per grimpar per aquestes serralades i enfilar-vos a 5.750 metres requereix una preparació i un aprenentatge que encara no teniu. I poca broma amb la muntanya...

Però Arequipa també té el seu encant i si teniu oportunitat d'arribar a la vall del Colca, segur que us agradarà. I sinó us conformeu amb el Huayna Picchu com la majoria dels mortals... Ei i el 20 d'agost crec que al Callao celebren el dia que van aconseguir l'autonomia política amb grans festasses. Al loro... que deia aquell..

Confiem que el peu de la Mireia estigui del tot recuperat i com sempre us enviem un petonàs ben gran, expectants per escoltar les vostres experiències aquesta tarda a RAC-1.

Jose i Montse

Ruchi said...

Que han de dir els pares... que heu triat la opció bona. Però jo no soc la mare, i t'he de dir Marc, que m'has fallat. Entenc que la Mireia estigui lesionada, però jo pensava que tu eres un home de debò, i ara per 4 incidents sense importància et fa enrere!!! Tenint sang de Salamanca, no se com t'has pogut rajar. En fi, t'ho perdonaré...
Per cert, com podràs veure ja soc fora de l'hospital. Gracies pels ànims. Una abraçada.

Mireia i Marc said...

@ Ruchi: jajajaja!! ho sento tiu... Se qeu t'he fallat. Intentaré no decepcionar-te més, ni a tu ni a Salamanca! jejje

celebrem que et trobis millor!!
un abrasu!

Anónimo said...

De todos modos si atacais el Huayna Potosi, recordad que a partir de 4000 es necesario aclimatación. Y al primer dolor de cabeza pabajo cagando leshes.

Tiburon

Mireia i Marc said...

@tiburon: gracias por el consejo Tiburón!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...