Perú: 24h. en busos de Huaraz a Arequipa

13 ago. 2009

Per arribar des de Huaraz a Arequipa, no només s'ha de passar per Lima, sinó que també s'ha de canviar de bus. No es recomanen gaire els trajectes nocturns perquè de tant en tant s'hi donen assalts, però hi ha vegades que són molt més còmodes per guanyar temps o simplement no queda més remei. Per a evitar possibles problemes en busos, ens han recomenat viatjar amb les dues millors companyies del país: Cruz del Sur i Ormeño. Són més cares que la resta, però creiem que la seguretat s'ho val! Volíem sortir de Huaraz amb Cruz del Sur, però no hi havia bitllets i ho vam acabar fent amb Z-Bus en un trajecte diurn.

Justificació completaPrimerament, el revisor va començar a mostrar-nos la seva faceta de còmic en un repertori de 20min. aprox., després, ens va mostrar la faceta de venedor ambulant de caramels i cremes curatòries (de baba de caragol i ungla de gat). Finalment, un cop arribats a la costa, al conductor va perdre la xaveta i va començar a prèmer l'accelerador d'una manera que tots ens vam espantar. Començaven els vòmits i el Marc i un altre guiri van anar a dir-li al conductor que afluixés. Com ell no feia ni cas, va arribar el torn de la Mireia, amenaçant amb denúncies. Ens van dir que anava a la velocitat reglamentària i que no hi havia res a fer. Donava la sensació que el bus es posava de cantó a cada revolt. Llavors, el Marc va exaltar els ànims entre els locals i els hi va dir que s'alcéssin en revolta. Es van aixecar 3 peruans i van començar a escridassar al conductor i als acompanyants, i va ser només llavors, quan van reduir la velocitat.

De Lima a Arequipa vam viatjar de nit, ara sí molt més tranquils, amb Cruz del Sur, en un bus amb hostessa i bingo inclòs, jajajaja (el premi era un viatge de retorn a Lima gratuït). Els busos no són extremadament còmodes, però fins i tot, un paio de seguretat et grava la cara amb una càmara portàtil per evitar assalts dins del bus.

2 Comments:

iso-jor said...

Ens ho temiem, per aquests països son molt més perillosos els busos que un "nevado" de 6000,per cert, sabeu quin és el guiness d'hores de
bus en un any? nosaltres tampoc però sumeu les vostres i ja el tenim! Vinga a recuperar-se i a preparar la nova excursió, Valle Sagrado? Titicaca? Machupicchu? vosaltres maneu !

Besazos. Papis.

Anónimo said...

Ei! Estic d'acord amb els busos del Perú! Quan varem estar amb el Roger era una de les coses que més pal ens feia i sobretot podriem dir que és un "esport d'alt risc" quan agafen velocitats increíbles i quan tens aprop teu uns barrancs... millor no mirar.. I com vosaltres, tb varem agafar aquestes dues companyies que tot i ser més cares vas més tranquil i còmode sobretot quan has de fer trajectes tant llargs!
Ara bé, també vaig passar por al "barquito" que varem agafar al Titicaca (ull quan hi aneu i que el trobeu segur,... nosaltres per anar a lo barato varem "patir" una miqueta)per anar a veure les illes Amanatiní,... perquè el llac estava molt mogut i va ser una mica "festa festa" però bé amb el rodatge que porteu.... aventura a tope!
Petons!
Imma

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...