Centre Amèrica: resum

9 ago. 2009

Hem passat 65 dies per Centre Amèrica, menys dels que haguéssim volgut però suficients per a fer-nos una idea. Hem visitat Guatemala, Belize (Cayos Sapodilla), Honduras (Roatán), Nicaragua i Costa Rica. De cada país ens emportem una sensació i uns records diferents, i és que, tot i que tenen coses en comú, dominen les diferències. Aquests sentiments fan impossible triar-ne un de preferit, però sí que podem destacar el que més ens ha captivat. De Guatemala ens quedem amb la cultura maya i Tikal, Antigua i el volcà Pacaya; de Belize amb l'experiència de passar 7 dies en un veler i la gran quantitat de llagostes que hem menjat; d'Hondures amb el seu fons marí; de Nicaragua amb la seva gent, les converses tant interessants que hem tingut sobre política i amb l'acollidora ciutat de Granada; i de Costa Rica amb la contínua sensació d'estar envoltats de plena natura.

Durant aquests dos mesos hem vist molta pobresa, però la situació de Nicaragua ens ha alarmat especialment. També hem pogut viure de prop del cop d'Estat a Hondures i alhora reconfirmar l'altíssima dependència de Centre Amèrica respecte els EUA. Nicaragua també és el país menys preparat pel turisme i això que pot ser positiu per alguns, pot ser negatiu per alguns altres.

Pel que fa a la inseguretat comentar que hem estat especialment alerta, i potser el fet d'arribar d'Àsia i Oceania on tot és tant tranquil, ens ha fet ser més precabuts del compte. El que sí que creiem és que cal vigilar, però no deixar de venir per aquest motiu.

Tot i que ja ho hem comentat en alguna ocasió, el fet de parlar el mateix idioma ha estat un gran avantatge i poder entendre'ns a la perfecció no té preu. Ha estat molt divertit veure com s'utilitzen diferents paraules i "muletillas" per dir les mateixes coses.

Un tema monòton ha estat el menjar, i és que la base de la dieta de tots els paísos són els frijoles, les "tortillas" de maíz, l'arròs i el pollastre, així que hem acabat una mica aburrits... per sort, a sud-amèrica ens podrem recuperar a base "d'asados". ;-)

Fins la propera, centre-amèrica!

3 Comments:

Anónimo said...

Ei nois!
Estem babejant amb el vostre blog i totes les fotos que aneu penjant!
Necessitarem moooooolts sopars perquè ens expliqueu el viatge!
Us enviem un petonàs ben fort!
Seguiu disfrutant!
Roger i Imma

Nuria said...

guaposssss!

aqui una se'n va una setmana de vacances i quan torna resulta que heu estat a no se quants metres!! jajaja

si es que no se puede estar ni un dia desconectada!!

dema ja marxem tota la troupe cap a pals!

un petonet! cuideuvos

Anónimo said...

Veig que la Núria ja us ha informat. Els nostres comentaris, per unparell de setmanes, seran més escasos. No per això no deixarem de seguir-vos i xalar amb els vostres posts.

Cuideu-vos

mirenuriolcesc

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...