Nicaragua: Río San Juan i El Castillo

14 jul. 2009

El barco des d'Ometepe va arribar a San Carlos a les 6:15 del matí; d'allà vam agafar una barca fins a El Castillo, un poble on només es pot arribar a través de Río San Juan i el nostre proper destí.

El trajecte des de San Carlos a El Castillo és molt bonic; molt selvàtic i amb algun poblet de tant en tant que ens recordava al sud de Vietnam i als nostres trajectes pel Mekong. Río San Juan té inici al llac Cocibolca i desenbocadura al mar del Carib.

El Castillo és un poble amb aproximadament només 700 habitants i el seu element més significant és un castell que corona la població construït al s.XVII per espanyols per impedir que els pirates provinents del Carib arribessin fins al llac Cocibolca i ataquessin la ciutat de Granada.

El Castillo també és un punt important d'inici a la reserva Biològica Indio Maíz, considerada una de les reserves naturals millor preservades del país amb una amplia varietat d'animals . L'excursió s'ha de fer amb un guia i no la vam fer perquè el preu era per a 6 persones, la qüestió és que no hi havia 6 turistes al poble i els 4 que hi havia no hi volien anar per diversos motius. Així doncs, ens vam quedar amb les ganes de visitar-la, tot i que tenim l'esperança de veure moltes reserves a Costa Rica.

El poble té condicions precàries de llum i aigua. Les dues nits vam estar sense llum, que marxava just al fer-se fosc. Prenent la part positiva del tema, vam sopar a la llum de les espelmes convertint l'àpat en el més romàntic de tot el viatge.

Recomanem amb molta convicció l'hotel ALBERGUE EL CASTILLO un hotel que sembla de "luxe" i que val 15$ l'habitació doble amb un esmorzar molt complert inclòs i 30 min 'Internet wifi gratis. La dona que el porta es diu Minar i és una passada, molt i molt amable i molt atenta!!! Ens va tractar com a reis.

Per les tardes el poble es reuneix al camp de futbol sala i equips femenins primer, i equips masculins després, juguen els seus partits arbitrats. Un dels dies, l'equip que jugava estrenava equipació i a que no sabeu quina era??? La del Barça!! Va ser molt graciós.

Vam deixar El Castillo amb molta pena, un lloc on vam trobar-nos-hi molt bé, per tornar a baixar per Río San Juan fins a San Carlos i d'allà fins a Los Chiles, ja a Costa Rica, també en barca.

2 Comments:

dette said...

Bonjour à tous, aventuriers et touristes nouvellement arrivés!
Je crois m'être trompée dans la date d'arrivée des nouveaux baroudeurs (je croyais que c'était le 15...)
Pour vous, Marc et Mireia, cette découverte exceptionnelle du monde continue. Je voulais souhaiter à ma cousinette et à José ainsi qu'à Albert et Clara un merveilleux séjour au Costa Rica. Je continuerai à lire vos aventures avec attention.
Petons a tots.
Dette

Anónimo said...

Eis,

2 coses....

1) No podreu dir que el vostre bloc no és internacional ja que arriben missatges de diferents països i en diferents llengües. Visca!!!

2) M'ha arribat al cor això del "sopar romàntic". Fantàstic...
És una variable fins ara no recollida i pensem que tot és important: la logística, el menjar, els llocs, però també Con No! els sopars romàntics. Esperem que en celebreu molt i més d'aquests sopars.

Ah, també esperem que els nouvinguts diguin la seva al bloc. Ja sé que el bloc és M & M però algun dia ens agradaria llegir les sensacions de J & M i de A & C.

De part de F&M&O&N&D molts records i a seguir xalant.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...