Guatemala: Volcan Pacaya (o el post del 3)

3 jun. 2009

Guatemala és un país ric en natura i un exemple són els seus 33 volcans. Als voltants d'Antigua hi ha 3, i entre Antigua i la capital hi ha un quart i molt famós: el volcà Pacaya. Dels 3 dies que varem passar a Antigua, un el vam aprofitar per fer una excursió a aquest volcà, 1 dels 3 encara actius del país.

Quan es visita, no s'arriba fins a dalt, es camina 1h i mitja fins arribar al peu del mateix, buscant algun riu de lava, que canvien constantment de lloc i volum. El volcà fa 3 anys que treu lava constantment i l'any 2000 en va treure tanta que les cendres van arribar a la capital, havent de tancar l'aeroport durant 3 dies.

Durant l'ascens, la guia ens ensenyava lava solidificada en diferents moments (3 dies, 3 setmanes, 3 mesos...) i un cop a dalt vam poder acostar-nos uns metres al riu de lava, que té una temperatura de 2000º, per fer-nos fotografies. A tots els voltants feia molta calor i la Mireia patia perquè no es desfés la càmara de fotos.

L'excursió la vam començar a les 6 del matí (hora que el bus ens recollia d'Antigua), i creiem que va ser un acert perquè quan baixàvem trobàvem molta gent començant el tour. Veure lava ens va impressionar i només per això ens va valer molt la pena!!! Com a valor afegit, durant el recorregut es tenen unes bones vistes, si el dia ho permet, dels volcans d'aigua i de foc que envolten la ciutat d'Antigua.

6 Comments:

Tito Livio said...

Amb tanta lava se'm cau la baba. Petons i gaudiu de Guatebuena.

Jose i Montse said...

Quin plaer veure la vostra cara de satisfacció.

Les últimes fotografies són precioses, la llum, les mirades,les fruites, els colors, el mercat...maquíssimes!!!

El que em sorpren és la manca de protecció entorn dels volcans, és insegur i arriscat passejar al voltant de 2000º...

Aquest pais també ens està agradant moltíssim i quan ens en feu tota l'explicada em sembla que encara ens agradarà més... El mercat és el d'Antigua?

A seguir gaudint i endavant amb la marxeta!!!

Un petonàs...

Anónimo said...

Si us plau, la camara no!!! Ens quedaríem sense fotos!!! Quina suada!! Vigileu amb Guatemala, ja sabeu el que es diu: pots passar de Guatemala a Guatepeor!

Petons
Neus

Anónimo said...

¿Que suerte de que en Colombia tambien hablen el idioma catalan y en Guatemala sean catolicos igual que nosotros,eh nens?

no juzgeis y no sereis juzgados

digamos que este es un comentario constructivo

Tito Livio said...

Muy buenas las últimas fotos colgadas. Veo que lo estais pasando muy bien en Centroamérica. Seguiu gaudint

elswillyfogs said...

Que guai! nosaltres tenim moltes ganes d'anar-hi al Pacaya! Ara ja ens queda menys... per cert us van aguantar les sabates? Hem llegit en algun lloc que es poden fondre les soles si t'acostes molt...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...