Guatemala: Flores, aprop de tot arreu

10 jun. 2009

La ciutat de Flores és un punt estratègic de Guatemala on fàcilment pots accedir a diversos paísos: Mèxic (tant a Yucatán com Chiapas), Belize, Honduras o seguir la ruta per Guatemala. Aquest fet ens ha temptat a fer bogeries, que per manca de temps no hem dut terme. Aquesta ciutat també és el punt de partida d'un trekking de 5 dies, que nosaltres desconeixíem, a "El Mirador" la piràmide més alta del món Maya, descoberta tant sols fa 20 anys. L'excursió es fa per la selva a través, en burros i cavalls que porten tendes de campanya i el menjar, doncs en ruta no es troba cap poblat. Costa uns 300$, però a nosaltres ens la van arribar a oferir per 150$.

Durant aquests dies, i amb Flores com a nucli, hem començat a coincidir amb espanyols. Hem conegut al Julio i la Nat (ell és madrileny i ella belga, i els dos estan vivint a Bèlgica. Collons com viuen a Bèlgica!!!), a la Rebeca de Barcelona i al José Alberto un noi de Jaén que exerceix de metge radiòleg a Logroño. A nosaltres ens fa gràcia perquè durant tot el viatge els hem trobat a compta gotes i amb tots ells hem passat unes estones molt agradables. Tenen vides molt diferents i interessants de conèixer.

Ara bé, un cop vist Tikal i si vols "El Mirador", en aquesta illa no hi ha res més a fer. Fa molta calor durant tot l'any i com que estem en temporada de pluja, quasi cada tarda acostuma a ploure. Nosaltres hi vam passar un parell de dies per descansar, doncs la calor, l'excursió a Tikal i els horaris tant matinadors, ens van deixar baldats! Serà que el viatge comença a passar factura? ;)

3 Comments:

peleteros said...

El cansancio y el hechar de menos a compatriotas es normal cuando ya se lleva tiempo lejos de tu tierra,los gallegos le llaman morriña;pero a nuestra pareja de trotamundos aun les queda cuerda para rato asi que ya sabeis chavales:seguir disfrutando de cada momento y lugar con toda la ilusion del primer dia que la vida solo se vive una vez y luego lo que queda es:"que me quiten lo bailao"
besos desde EL ORBIGO fuente de vida

Jose i Montse said...

Ei parella!!

Baldats? factura? Què vol dir això? D'aquí un any enyorareu aquest tipus de fatiga i de matinades..

No serà la calor i la humitat d'aquesta zona del Carib el que us fa sentir cansats? I si la vida del turista és dura, doncs ja ens podem imaginar el que representa el tràfec diari de l'etern viatger. ÀNIMS i potser cal valorar la possibilitat de fer una pausa... uns dies de pànxing, dormir,reposar,llegir,descansar...

Us volem en forma eh que nosaltres arribarem estusiasmats, amb molta empenta i la motxila carregada de projectes..
Per cert estem pendents del vostres comentaris als suggeriments que us hem fet arribar. Ara toca fer deures..je..je..

Ah i us fem saber que l'avi ha tornat del Pais Basc feliç i content, amb algun privilegi afegit i satisfet d'encetar els seus 88 anys viatjant (cosa dels gens)

Esperem més que mai els vostres comentaris i mentrestant us enviem una forta abraçada i un parell de petonassos...

Pedigueño said...

Mas fotos,mas fotos,mas fotos,mas fotos,mas fotos,mas fotos,mas fotos,etc,etc,etc,etc.......

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...