Guatemala: Antigua

1 jun. 2009

Hem passat 3 dies a Antigua i marxarem amb un molt bon record de la ciutat. Antigua és la ciutat més turística i la més cara. És famosa per la seva ben conservada arquitectura renaixentista espanyola amb façanes barroques. També té un gran nombre de runes d'esglesies, diuen que en part per factors geològics i en part perquè en l'època colonial no es podia construir cap edificació sense el permís de la realesa espanyola, i si així succeía, l'edifici s'ordenava derruir. Antigua va ser declarada Patrimoni de la Humanitat per la Unesco el 1979.

Va ser la capital colonial espanyola de Centre Amèrica durant molts anys, però greus terratrèmols van fer que es decidís canviar la ubicació: aquesta va passar a l'actual capital del país. Als ciutadans d'Antigua se'ls anomena "panzas verdes" degut a la gran quantitat de "Aguacates" que té la zona. És una ciutat de 20.000 habitants que compta amb un centre històric i un conjunt de "aldeas" contigües.

Aquests dies hem passejat per la ciutat i voltants, descobrint les particularitats dels diferents edificis que composen el casc antic. Aquí hem celebrat que el Barça és campió de la Champions i hem conegut a un parell de catalans que hi viuen. La Miren és un contacte que ens van passar el Rafa i la Marta; és una noia que fa poc, i després de treballar i viure 4 anys al país, ha obert una agència de viatges "Euro Maya Travel" al costat del local d'artesanies que porta el seu marit, el Renato. Ella ens ha ajudat a organitzar els propers dies pel país i tancar el tema del transport per Guatemala, i tot i que té molta feina, van treure temps per portar-nos a menjar a un lloc típic d'una "aldea" del costat d'Antigua; .

La resta d'àpats els hem fet la "Canche", una mena de botiga-fonda que ens va recomanar un conductor de micro bus. Vam tenir molta sort perquè des de fora només sembla una botiga i cal passar per dins del lloc per arribar a un menjador amb una taula allargada. El lloc el porten unes àvies, la Canche (que significa la rossa) és la propietària i té 76 anys. Hi ha una altra treballadora que en déu tenir 90. Aquest lloc és conegut per locals o per gent que hi va recomanada, el menjar que fan està boníssim molt casolà i típic, i a més a més, molt econòmic. Com a valor afegit, si és que en necessita, és que al voltant d'aquella taula cada dia seu gent molt diversa amb històries interessants que explicar del país i les comparteixen amb tu. Un luxe en tots els sentits.

4 Comments:

Angel Apezteguía said...

Som els pares de la Miren. Per cert, que la Miren és la millor agent turística del món. Ves què hem de dir! Hem estat dues vegades sojornant a La Antigua i ens sembla que és com un paradís.
Que us vagi molt rebé la resta del viatge, com a La Antigua o millor.
Àngel i Rosa Maria.

Francesc i Cía said...

Hola parella,

Ja veiem que el viatge segueix amb bones vibracions el seu curs.

Que rebó això de trobar-se gent amiga pel camí i ser tant ben acollits. Estem segurs que la Miren és la millor agent turística del món, sense cap mena de dubte!

A seguir i a xalar tant com pugueu.

Salut i milles!

mirenuriolcesc

EuroMaya said...

Guapuuuuuussssssss!!!!
Com va per Atitlán!! Gracies per la publicitat que feu de l'agencia!! jejeje
Bueno, ja no ens veiem dimecres al migdia marxo.. pero passeu-vos per aqui a veure al Renato, que estarà solet i trist.. jeje
Petonets, fins ven aviat!!!!

Nuria said...

primo!!

que guai que hagueu conegut a la Miren!! ja debeu saber que també coneix al David des de fa molt de temps!!

Ahir vam passar la primera nit al piset!

Un petonas!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...