El veler pel Carib

23 jun. 2009

No ens podem queixar. Inicialment no esperàvem gaire d'aquest tour de 7 dies pel Carib, doncs el preu que havíem pagat era mínim si el comparem amb el que costa a Europa, però no ens ha decebut. És veritat que hem compartit el Catamaran amb 9 gringos adolescents insoportables amb els que no hem parlat durant tot el viatge, que hem dormit en un zulo amb formigues i una calor de nassos, que no hi havia dutxa (teniem 1 litre d'aigua dolça per dia posada en una ampolla per treure'ns la sal), els homes havíem d'orinar per la popa del barco, i que a banda dels 2 dies de llagosta els àpats no eren "la comida de gourmet" que deia l'anunci. Però el tour ens ha sortit rodó. Ens ho hem passat molt bé i ha sigut la primera experiència de viure en un barco.

Hem descobert un fons marí que no havíem vist fins ara (ni al Mar d'Andamán, ni a les illes del Pacífic), replet de coralls tous de tots colors, i amb una vida marina molt diversa. Ens hem banyat amb 4 dofins, 1 tauró, 1 tortuga, 1 barracuda, 1 manta-ralla gran com una barca Zodiac, estrelles de mar enormes, i fins i tot hem vist un manatí. Que no sabem molt bé que és... ;-)

El Marc va sortir a pescar en dues ocasions amb el Raúl, el capità de Las Sirenas, i només en 2 hores van tornar amb més de 20 llagostes, també hem fet pesca de canya que després ens servia d'un sopar excel·lent. Un dia vam dinar, berenar i sopar llagosta! INCREIBLE! De fet, hi havia tanta llagosta que només menjàvem les cues, doncs la tripulació llençava la resta per la borda... (això ens fèia posar molt nerviosos...)

Ens ha fet un temps molt bò, a banda de alguna pluja ocasional que ja era d'esperar, i la relació amb la tripulació ha sigut molt enriquidora. El Raúl, el Carlos (mariner) i el Zaqueo (cuiner) ens han ensenyat moltes coses sobre Guatemala i la seva gent, i ens enduem un gran record de tots ells. Hem descobert fins a quins punts increibles arriben algunes creences religioses, i el convenciment i temor que tenien tots 3 de la màgia negra. Quina conversa la d'aquell dia...

Tot i que queda clar que ho hem passat molt bé, no som capaços de saber si era encertat fer el veler en comptes de visitar Belize i el famós "Blue hole", ens han parlat tant bé del país que ens l'apuntem per la propera! :-)

si algú lloga el tour en un futur, cal avisar-lo que el gringo que porta el negoci és un explotador malparit, que ja ens va fer mala pinta el dia que el vam conèixer. I és que la frase que repetia més la tripulació era: "no hay futuro..."

3 Comments:

Mica said...

ya estoy aqui ,hoy es san joan ,y despues de la noche de ayer la ciudad, a estas horas, esta tranquila .¿que tal las langostas? de saborete no son como las nuestras no? y que me explicais de las aguas del mar? estas hay que reconocer que son preciosas,y el personal muy agradable en fin me seguis dando pena .BESOS.LA TIETA.

Tito Livio said...

Interesante post. Por lo que veo no os llevais muy bien con los gringos. Sin embargo, nosotros hemos ido un par de días a Praga, y lo mejor en gente que hemos encontrado han sido un par de parejas de Colorado, muy simpáticos, serían demócratas!!!

Besos

Francesc i Cia. said...

Holes,

Celebrem que l'experiència submarina hagi estat menys accidentada que l'anterior i pogueu explicar-nos aquests meravellosos fons marins del Carib.

La relació amb els "gringos".. doncs que voleu que us digui. Hi deu haver de tot, com a tot arreu. Mala sort.

Aquí, avui, de recuperació "verbenera" i, demà san tornem-hi.

Mireia, està prenen molta força i embranzida la nominació del Vicenç Ferrer al premi Nobel de la Pau. La proposta l'ha de fer un estat i sembla que, per una vegada, tothom estar d'acord per anar en la mateixa direcció. Bé, de fet la proposta seria per donar el premi a la Fundació, clar, no a ell.

El govern català ja ha formalitzat la proposta i no sembla massa difícil que el govern de l'estat presenti la candidatura. Igual se't gira moooolta feina quan tornis ;)

http://www.elperiodico.cat/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAT&idnoticia_PK=623878&idseccio_PK=1021

Siaus i salut

mirenuriolcesc

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...