Resum 6 primers mesos

7 may. 2009

Doncs si. Tot i que sembli mentida ja han passat 6 mesos. És clar que a tots ens passa ràpid el temps, però quan al preparar el viatge algú ens havia dit que potser era una experiència massa llarga, ara podem dir del cert que no. Curta, és probable(ja ho confirmarem al final del viatge), però llarga segur segur que no.

En aquests 6 mesos ens han passat un munt de coses. Algunes molt agradables i altres que no tant. En tot cas, totes ens les enduem a la motxilla de la memòria per sempre més.

Hem visitat Àsia oriental i una part d'Oceania, i tenim la sensació que per poder visitar més o menys cada continent, necessitariem un any sencer per a cadascun. Si els tinguéssim que comparar, podriem dir que tot i que tenen coses similars, són ben diferents l'un de l'altre. A Àsia vam estar a Nepal, Hong-Kong, sud de Xina, Vietnam, Laos, Cambotja, Tailàndia i Japó, i a Oceania hem estat a Sidney, Nova Zelanda, les illes Cook i les Fiji.

Àsia ha sigut un continent que ha fascinat a la Mireia i el Marc té moltes ganes d'arribar a Amèrica llatina. D'Oceania teníem unes espectatives altes i les hem complert: sabíem que el paissatge de Nova Zelanda ens captivaria i les illes del pacífic eren una de les perles del viatge.

Per nosaltres està resultant una experiència increible, i només per les coses maques que estem veient, que n'hem vist moltes de tot tipus i mides, sino per un munt d'intangibles amb els que no hi comptàvem.

Hem conegut a gent molt interessant, i no només gent local del país de torn o erem -que amb això ja més o menys s'hi compta-, sinó gent europea o sud americana. Gent amb la que compartim el mateix "modus vivendi" però que tenen una altra concepció de la vida. Gent que es centra en ser feliç, alegre i en gaudir de la vida. En viure-la. I no diem, que "busca", doncs en principi tots ho busquem, sino que "ho és". Per a tots ells, amb els que hem compartit un te en alguna Guesthouse, un bus a l'aeroport, una barca pel Mekong, una part del trekking a Nepal, un àpat a Luang Prabang o tan sols una estoneta de xerrada... el nostre respecte. Gràcies pel vostre positivisme i per ajudar-nos a recordar que tots tenim l'opció de disfrutar de la vida, i més encara si tenim la sort de poder-ho fer.

Sobre els aspectes no tant positius, podem destacar la incomoditat de la motxilla, doncs tot i que de mitja portem uns 15Kg. cadascun, és un conyàs. I més ara, que portàvem un mes apalancats a l'auto-caravana per Nova Zelanda sense moure-la cap dia, en canvi a Fiji cada 2-3 dies amunt i avall... Però a banda d'això no n'hi ha gaires més. Amb els idiomes no hi ha hagut cap problema doncs si hem topat amb gent que no parlava anglès, la voluntat d'entendre'ns era més forta que la manca de comunicació verbal.

Les distàncies a recórrer tampoc han sigut, per ara, un gran problema, tot i que algo de mandra si que fa, amb calma i paciència s'arriba a tot arreu. I sobre el menjar, doncs també tot bé. Si que hem acabat cansats dels Noddles o l'arròs, però quan vam tenir l'opció de comprar el que vam voler a Nova Zelanda, doncs un dia vam repetir amb arròs i noddles altre cop. Potser la llàstima ha sigut no disfrutar del tot del menjar japonès (era car per nosaltres), però per contra vam descobrir el menjar xinès, i encara ara el trobem a faltar.

En tot cas, per ara l'experiència va molt bé i a banda de la família o amics, poques coses més es troben a faltar. Així que si algú s'ho està pensant, que deixi de fer-ho i faci ja la motxilla!!!

7 Comments:

Anónimo said...

Hola parella,
Me he emosionat el llegir aquet post , es que el Marc sap escriure molt be , sopooso que es axis , be poder tambe escrius tú.
MOLTES FELICITATS i que segui disfrutant
La tieta Maribel

Jose i Montse said...

Bon resum sí senyor!!!

Des de la distància, compartim aquesta increible experiència en aquest fabulós recorregut. Tot i que virtualment, seguim fil per randa la vostra trajectòria i entre el que expliqueu, el que veiem i el que intuïm, procurem fer-ne un bon seguiment.

Que la motxilla pesa? Això no és rés per un joves valents, coratjosos i agosarats com vosaltres. El que compta és que tornareu a casa més reviscolats i amb un sarró replè de coneixements i experiències i amb més amics. Haureu crescut una mica més!!!

M'ha quedat una mica carrincló oi? I és que nosaltres també us trobem a faltar.... si poguéssim ara mateix faríem la motxilla, tot i que nomès ens queden 66 dies!!!!!!!!!!!!!!

Petonàs ben gran....

Francesc said...

Holix,

Diria que heu aconsseguit fer un bon resum no només del que feu sinó també del que sentiu.

No hi ha cap mena de dubte que una experiència com la vostra és de les que no deixen indeferent a ningú. Vosaltres, el primers, i de rebot tots i totes el que us seguim i us estimem.

Dit això (no volia semblar menys "carrincló" que el post que em precedeix), potser seria interessant pensar en altres valoracions que poden resultar "atractives". Jo proposo amb l'ànim de que no en feu ni cas.. je, je, je...

Per exemple: On heu trobat la persona més amable? la més plasta? la més borde? la més empanada?

On hi ha les noies més guapes? I els nois més guapos?

On tornarieu ara mateix? On no tornarieu mai?

Quants dies heu pensat en tornar ja!? Quants a quedar-vos per sempre?

Quines son les tres millors fotos dels primers 6 mesos? Podeu muntar una enquesta i votarem...

Quins és el millor aeroport que heu visitat? I el pitjor?

On hi ha més culés? I mées madridistes?

Heu vist (a banda de les persones) animals salvatges més enllà dels dofins?

Apa, ja teniu feina....

Siaus

mirenuriolcesc

Tito Livio said...

Molt bona la proposta del Presi. Espero veure totes aquestes valoracions i enquestes aviat.

Petons

Joan said...

Apa, a seguir q a partir d'ara el temps s'acceleraaaaaaaaaaaaaaaa! Ja ho veureu!

Visca el Barça!

Joan

Anónimo said...

És un gust seguir la vostra ruta!
Molts petons!
Anna Tri

www.elswillyfogs.com said...

Hola nois!
Nosaltres estem preparant la nostra volta al mon! marxem d'aqui a 46 dies! m'he trobat amb el vostre blog i m'ha agradat molt! veig que ho porteu molt be! felicitats i seguiu aixi!

Silvia i Robert

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...