Colòmbia: Cartagena de Indias enamora

29 may. 2009

Ja fa uns dies que som a Guatemala però no per aquest motiu volíem deixar de fer un post dels darrers dies a Colòmbia, que a part de la calor i xafogor que feia, ho vam passar molt bé. Cartagena enamora i no sabem ben bé per què. És la cinquena ciutat en tamany del país i està banyada pel mar del Carib. És l'epicentre turístic més important. Conserva el casc antic i centre històric amb arquitectura estil colonial que va ser declarat per la Unesco, patrimoni de la humanitat el 1984.

No sabem si és l'arquitectura, la vida que s'hi respira, els colors d'absolutament tot, la vitalitat que desprèn... no sabem exactament què és el que fa que aquesta ciutat captivi a la major part dels turistes que la visiten.

Vam arribar a Cartagena des de Santa Marta amb la companyia Expreso Brasilia, companyia d'autobusos que recomanem perquè com a mínim es veu seriosa i és amb la que ens hem mogut pel país, després de 5 hores de bus molt pesades i sense aire condicionat; el dia següent el vam haver de passar a l'hotel perquè ens trobàvem els dos força malament. Ens vam allotjar a Casa Viena, un lloc que ens van recomanar i que no estava malament (tot i que era car i no podem comparar amb altres alternatives de la ciutat. El que sí que sabem és que sempre està ple).

També volem comentar que el caràcter dels colombians ens ha sorprès i ens ha agradat molt. No negarem que parlar el mateix idioma és un gran avantatge a l'hora de viatjar i conèixer, però la gent que hem anat trobant al llarg dels 8 dies que hem passat al país, han estat sense excepció: sensats, gent que té ganes d'explicar la seva història i els problemes del seu país, alegres i amb sentit del humor. Hem trobat 3 o 4 personatges en concret que són plenament conscients que Colòmbia és un país amb molts recursos naturals, que atravessa dificultats vers el turisme (conseqüència de la mala reputació respecte el narcotràfic i la perillositat) però que en canvi hauria de ser una de les principals fonts d'ingressos.

Retrobarem Colòmbia el 30 de juliol a la ciutat de Bogotà.

1 Comment:

Jose i Montse said...

Impressionants les fotos al costat de la lava del volcà... quina calorada no? Ei i la de les venedores de fruita és preciosa, quin goig de cistelles i quina imatge de cansament!!

Per altra banda ens hem quedat molt tranquils veient que us atipeu molt ben protegits. Quin impacte la decoració d'aquest menjador!! Deu n'hi do la quantitat d'imatges que us observàven.

Guatemala ens sembla un pais interessant i bonic que com no podia ser d'altra manera aprofiteu al màxim. També celebrem que Cartagena de Indias us hagi agradat i sobretot valorem el comentari del caràcter colombià que ens ha sorprès positiva i agradablement i de ben segur, canviarà la idea que teníem d'aquest pais i part de la seva gent.

Endavant amb la marxeta i gràcies per tota aquesta informació directa i propera que ens acosta no només a vosaltres sinó a diferentes maneres de viure la vida arreu del món.

Un petonàs ben gran!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...