Japó: El Japan Rail Pass i curiositats vàries:

20 mar. 2009

Tot i que estem a Cook, aprofitem la calma per reflexionar sobre Japó...
El Japan Rail Pass compensa???? Doncs aquesta és la pregunta que tothom que vol visitar Japó es fa. La resposta que nosaltres hem trobat és que depèn de les teves necessitats. Nosaltres el vam comprar i ens en penedim, però això no treu que sigui un mitjà molt ràpid i còmode. Ara bé, que ningú s'enganyi, no és la manera econòmica de viatjar per Japó. Nosaltres vam pagar 50.444 yens (a Bangkok) per persona per viatjar 14 dies (uns 448€ p.p.)

El mitjà més econòmic que hi ha és el bus, que a més a més, n'hi ha molts de nocturns i així estalvies hotel. L'empresa més popular és NIGHT BUS NETWORK (www.123bus.net) Creiem que nosaltres ens podíem haver estalviat uns 200€ p.p.

Curiositats vàries:
- la reberència: els japonesos sempre saluden, afirmen, donen les gràcies... fent una petita reberència. Normalment la repeteixen vàries vegades durant l'acció. No ens podem imaginar quantes reberències deuen acabar fent al llarg del dia!!

- Els japonesos es descalcen per entrar a casa seva. Si tenen tatami utilitzen sabatilles o mitjons; si el terra no és de tatami, sempre sabatilles. A alguns hotels i hostals passa el mateix. Hi ha uns caixons per deixar les sabates a l'entrada de l'hotel i a la mateixa recepció o caixons on deixes les sabates hi ha un munt de sabatilles. Un dia la Mireia va agafar sense voler, pensant que eren les del hotel, les d'una clienta i quan la clienta la va veure amb les seves sabatilles posades li va dir tota molesta: ei, aquestes són meves! La veritat és que eren ben diferents a les que oferia l'hotel, potser per això les vam escollir d'entre tantes ;)

- Hi ha pocs japonesos que parlin l'anglès, però en canvi hem vist un important nombre d'ells que parla o està estudiant el castellà. Tot i posar aquesta dada, cal aclarir que hi ha més japonesos que parlen anglès que castellà, doncs normalment els que parlen castellà també parlen anglès (això és el que ens hem trobat). També és el país on hem vist més turistes espanyols.

- El kimono és el vestit tradicional i hem vist forces dones que en portaven; sobretot per Kioto i Nara, i pels temples o caps de setmana. Ens dóna la sensació que els hi agrada posar-se'l el diumenge. A Tokio és una altra història.

- Pachinko, estan per a tot arreu, són enormes sales de joc, normalment plenes de gent, on els japonesos es dediquen a jugar per diners. Els premis creiem que no són en metàl·lic. Són un estil de màquines tragaperras camuflades en format pinball. Molt extrany. Hem arribat a veure gent fent cua per entrar abans que obrissin el local, però mai vam acabar d'entendre com funcionava el joc.

- El llit oficial del Japó és el metro. Tenen una facilitat brutal per clapar-se i no importa si van drets o asseguts. Deu ser pel silenci que es respira tot i que vagi pleníssim, o per la calefacció que està just sota el cul del seient. Els que no dormen juguen amb alguna consòla o el mòbil.

- Llegeixen còmics (manga) a gent de totes les edats, sexe, a tot hora i per tot arreu. Fins i tot els supermercats tenen una secció de còmics on es pot veure gent llegint des de les 7h. del matí.

- Ens ha semblat que estan molt preocupats per l'alimentació i sobretot per l'estètica. Van vestits de manera impecable amb roba caríssima i en el packaging (envoltori) de qualsevol producte alimentici es destaca el nombre de calories de manera notòria.

- Com queda clar a les fotos, no tenen complexes per vestir de manera extravagant. El que no hem sabut és si volen ser el més original, el més freak, el més sexy o el més guai del paraguay!

2 Comments:

peleteros said...

lo de la gamba de las zapatillas es tipico spain ¿lo que no me ha quedado muy claro es lo de los idiomas?¿nos lo podeis volver a
explicar?(no,por favor,es broma)
besos desde Leon

Tito Livio said...

Com m'agraden aquests posts explicatius!!! És com si m'haguèssiu fet un regal d'aniversari.
Gràcies i petons!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...