De Tailàndia a Japó

25 feb. 2009

Ja fa tres dies que som a Japó, havent deixat enrere una Tailàndia que, després de 24 dies, ens ha deixat amb ganes de tornar; i és que a Tailàndia hi ha molt a fer.
A seva gent i la seva famosa amabilitat no ens ha deixat indiferents i ha estat una de les millors experiències d'aquest país. En cap moment ens hem trobat els típics comerciants agressius que esperàvem trobar i ni molt menys ens hem sentit insegurs en cap moment. Sort que no vam cancelar el viatge pel soroll del mitjans de comunicació a Europa, ja que no hem vist ni rastre del caos polític.
Els Tai ens han acompanyat als llocs, sempre tenien un somriure per tot i tothom, han rebutjat propines, ens han fet regals i tot un seguit d'experiències que ens deixen als catalans i espanyols a la cua de l'hospitaliat mundial.
A les darreres 24 hores a Bangkok vam visitar el Wat Pho (Buda reclinat) i el inmens mercat dels diumenges de Chatuchak, tot i que no vam poder comprar res...Pobre Mireia, ho va passar fatal.. ;-)
Bangkok ens ha agradat i ens ha desesperat doncs per moure's per la ciutat cal tenir paciència i temps; el trànsit és terrorífic i les indicacions pels guiris complicades.

6 hores després d'abandonar Bangkok arribàvem a Tokyo, on ens esperava la sorpresa de la divisa, i és que amb només 6 mesos de diferència el Yen és 1/3 més fort. Aquest pal ha estat molt dur sobretot tenint en compte que portem 4 mesos a paísos realment econòmics i que nosaltres esperàvem trobar Japó tant econòmic com quan el van visitar els nostres amics. Un exemple són els hotels: 6.000 YENS (preu aprox. d'una habitació doble) abans pagaven 6.000 pessetes (36 euros) i ara en paguem quasi 60 euros. UNA RUINA!!!

El clima ha sigut una altra sorpresa, doncs hem passat dels 36ºC. de les platges de Tailàndia als 0º C. de Nikko on va caure una forta nevada mentre visitàvem els temples (que per cert són molt recomenables).

Després de 2 dies a Tokyo, avui hem començat la ruta cap al sud visitant Takayama. Un poble tranquil amb algunes cases tradicionals (aquí també hi ha neu!!). Demà farem nit a Kanazawa i ja us explicarem!

7 Comments:

Jose i Montse said...

Quin món de contrastos.... Ara torn a tocar primer món...

La veritat és que ens heu encomanat les ganes d'anar a Tailàndia i sospito que també el Japó.

I aquest pais també promet oi? Ja floreixen els cirerers? Compte amb l'al·lèrgia Marc.. Intuim que seguireu menjant arròs i bebent bon te, però per si voleu més informació us afegim aquestlink.http://marcjapan.wordpress.com/2007/07/20/comer-en-japon/

Ja ens explicareu si és cert que és el paradís de la publicitat. Segons expliquen aquí no cal portar kleenex... ja ens direu el per qué?

Aquesta diversitat us enriquirà una mica més i us seguirà carregant la motxilla amb noves experiències, que és el que convé.

Aprifiteu i gaudiu de tot el que us envolta i sobretot no us oblideu d'explicar-nos moltes coses.

Un petonàs ben gran...

peleteros said...

¿es verdad que ahi nace el sol?
eso se comenta en la China ¿no?
¿es verdad que hacen las huelgas al reves?¿tienen que ser muy ordenados,para ser tan productivos,no?
Hoy estoy un poco pregunton,pero bueno,el saber no ocupa lugar.
Besos desde Leon.(en ESPAÑA,toros y flamenco para los turistas japoneses.¡Ah¡,y la Sagrada Familia)

Livio said...

Ya sabia yo que os gustaría Tailandia y que no tendríais problemas. Lo que no me esperaba es que no tuvieseis ninguna discusion con taxis y tuktuks. Eso quiere decir que los Livio somos unos folloneros que vamos contra corriente.
Ojalá Japón (seguro que sí) os deje el mismo sabor de boca que os están dejando los otros paises. ¡Que siga la fiesta!.
Si me quedo en paro aún me iré a buscaros. Dan ganas de meterle una patada a esta su/sociedad.
Besos

Anna i Ruben said...

Hola 365!!
Quin salt, tan de bo tinguessin ales les bicis!
Quina enveja poder estar en un lloc tan fresquet... aqui ens estem coent.
No hi ha ordre, tot es força cahotic i ens esta resultant bastant xungo pedalar alguns dies.
Que sabeu on som? Us sona Saigon?? Mare meva, NO proveu MAI d'entrar-hi amb bici!!
Aprofiteu la civilitzacio, que aixo es la jungla!
... i per cert, cosiu-vos les butxaques i que no se us escapi ni un YEN!
Records.

Francesc said...

Holes,

Hem estat mirant les fotografies i déu n'hi do amb el canvi d'una banda a l'altra.

Ens costa entendre el que diuen els cartells a moltes de les fotografies però imaginem que és cosa de la distància.

Mireia, missatge nou amb aquest fred té molt de mèrit! El club de fans t'ho agraeix i molt.

Per aquí, doncs com sempre, narinant. Esperant que avui els periquitos es comportin i demà els culers.

Marc, el teu primo porta un parell de partits que s'assembla als seus cosins: avui 16 punts i partidàs. Deu ser cosa dels gens, segur.

Celebrem que esteu tant bé, malgrat les fredorades, i com diria el meu amic que passeu aviat de la frescota a la calorota.

Àpali, petons a repartir

mirenuriolcesc

Jordi-Iso said...

Hola Japos !

Per les fotos que heu penjat i altres que volten per internet aquest pais pinta molt be, no us perdeu detall!!, quina moral la nostre hem possat l'skype a les 9 de la nit (però si eren les 5 del matí vostres!!)
Be nois ja estem a Març, fins ben avïat!!

Petons.

Papis

Joan i Marta said...

Ei nanos,

Quina passada Japó!! Però ojo amb la pasta que encara us queden molts mesos.... Nosaltres ja som a casa amb tota la depre, la crisi i embafats pel localisme de TV3!! Ara som nosaltres els que ens morim d'enveja.

Petons!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...