XINA: fantastica provincia Guizhou

8 dic. 2008

Finalment vam acabar quedant-nos un dia mes a Zhaoxing!! (provincia de Guizhou). D'alla vam marxar cap a Basha, tal i com estava previst. Pensavem quedar-nos una nit al poble, pero no li vam acabar de trobar l'atractiu i vam decidir marxar cap a Kaili, nomes per fer-hi nit i reservar el bitllet de tren que ens dura el proper dimarts cap a Kumming, la capital de Yunnan. De Kaili vam arribar a Xinjiang en autobus, on hem passat avui el segon dia. En aquest poble, hem tingut 3 cops de molta sort: 1 coneixer a la Francis, 2 viure una de les escenes d'una boda miao, 3 presenciar un espectacle miao de danses i teatre
1. La Francis es una dona xinesa, natural de Beijing, que fa 10 anys que viu a Nova Zelanda i una backpacker solitaria que s'ha recorregut mig mon. Diem que es una sort perque parlava angles perfectament i vam poder passar tot el dia amb ella. Ens va explicar bastantes coses que no compreniem fins ara.
2. Per casualitat, i amb la Francis com a traductora, ens vam plantar enmig del quart dia de celebracio d'una boda tradicional. Tots anaven amb la cara pintada de vermell, la Mireia va acabar tambe aixi, i bevent aiguardent impossible d'empassar. Anaven tots completament pets i s'ho estaven passant de conya!!
3. Avui ens hem afegit a una empresa que estava organitzant una accio per als seus 600 treballadors i que els ha portat a Xinjiang per a passar el dia i veure un espectacle tradicional de danses i teatre miao. Les actuacions eren al mig de la plasa del poble, i entre els 600 xinos treballadors, estavem nosaltres mes contents que un ginjol. Ha durat quasi be una hora i ha sigut gratis!
Creiem que Guizhou es una regio molt complerta tant a nivell arquitectonic, paissatgistic, com cultural i tradicional. La gent, a mes a mes, es genial. Fantastica provincia Guizhou!! Si fa uns dies feiem un post gastronomic una mica xungo, val a dir, que a mida que passen els dies estem gaudint mes de la cuina de la Xina del Sud.
Recomem molt especialment un restaurant de Zhaoxing on varem fer tots els apats de la nostra estada, perque el menjar estava realment bonissim!! El xeff, a mes a mes, era molt amable.
Dema dimarts, passarem encara el mati per aqui i tornarem a Kaili per agafar el tren (14 h., si ho hem entes be) desti Kumming. A Kumming nomes hi serem de pas, doncs hi tornarem al final del viatge per Xina per anar cap a Vietnam i sera on teoricament hi passarem el Nadal.
Entre moltes anecdotes i curiositats diverses, cal destacar que els turistes xinos ja ens han fet com unes 200 fotos!!!! Tot i que ja ens havien avisat, ens costa molt de creure (alguns ens les fan d'amagatotis i els altres ens ho demanen). Tambe hi ha forsa gent que ens mira molt atentament, i que quan els hi diem hola es pixen de riure!!
Ara ja mes seriosament, una de les coses que mes ens impacta es el potencial d'aquest pais, amb la doble vessant del que implica el creixement (veiem nens petits per a tot arreu i aixo que superen els 1.300 milions d'habitants). Tenen un ritme de consum frenetic i no paren de construir. Si ara ja consumeixen la meitat del ciment del mon i milions de tonelades de fusta i menjar, no ens imaginem que pot arribar a passar en un futur proper. Estem realment preocupats per la dimensio que pot adquirir aquest creixement desmesurat.

3 Comments:

Francesc said...

Hola xics.

Veiem que el periple xinès està resultant fins i tot millor del que esperàveu.

De ben segur l'experiència de poder viure i participar en persona amb la gent és el millor que us podia passar.

Sobre el desenvolupament sostenible realment hi ha molt a dir i la realitat xinesa no es pot obviar. De fet, no fa gaire, deien a les notícies que el president xinès estava de gira per Amèrica del Sud en busca d'acords per assegurar-se matèries primeres, com ja han fet a l'Àfrica. És clar que ells son els primers conscients d'aquesta situació però és igual de clar que caldrà un gran pacte mundial per no malmenar els recursos limitats que ens queden.

Feta la reflexió geo-estratègica parlem de coses importants:el Barça va guanyar el València i dissabte arriba el madrit a 9 punts del Barça, la qual cosa vol dir que es poden quedar a 12 punts! Im-prezionante.

Per aquí seguim com sempre. Abocats als nadals. Tenim algunes fotos de la Barcelona nadalenca per passar-vos ja que hem pensat que us faria gràcia.

Estem tenint una tardor d'allò més freda. Aquests dies la cosa s'ha estabilitzat una mica però torna a venir més fred.

Per cert, Marc, pregunta-li a la mare on ha estat el darrer caps de setmana (juas, juas, juas...)

Bé. Seguimus juntus

Mirenuriolcesc

Wambas said...

Holaaa,

m'encanta llegir els vostres posts, malgrat que m'agradaria que expliquessiu mes anecdotes culturals. Me n'alegro que estigueu passant una bona estada en aquesta provincia xinesa, per cert, sabeu si allà el xines que parlen es el mandarí???, veuen la cctv?
Afegint més informació a lo que us explica el Francesc, el Barça va guanyar sí, pero per 4-0, i el Mandril va perdre contra el Sevilla per 3-4. A més el Sant Andreu va guanyar al camp de la Grama.
Petons i continueu gaudint del trajecte

Jose i Montse said...

Hola macos!!

Seguim amb molt d'interés les vostres peripècies a la Xina. No ens quedar prou clar cap a on us adreçeu avui dimarts, però sí que sabem que acabareu l'experiència xinesa a la ciutat de Runming, això ja és més urbanita oi?. Hem buscat informació de la ciutat on passareu el Nadal i tot i que està a 1.898 metres hem vist que és coneguda com la ciutat de la primavera, vaja que suposem que no hi farà massa fred..

Molt clara i evident l'explicació que ens feu de la realitat socio-econòmica d'aquest pais, dels seus recursos i del futur que els hi espera (quina por). Igualment molt enriquidores les converses amb la Francis oi? De ben segur que tornareu amb una motxila replena d'experiències úniques i irrepetibles. Aprofite-ho al màxim!!!

Nosaltres també ens enriquim de les vostres explicades que ens ajuden a situar-nos en la vostra quotidianitat... Les esperem amb delit i en fem un bon seguiment.

Aquí estem del tot immersos en l'ambient nadalenc, ja hem fet la visita obligatòria a la fira de Santa Llúcia (Mercè i Vicens), fa fred i per si no ho sabeu tenim al Montilla al Japó intentant assegurar les futures inversions a Catalunya i aturar els EROS de la Nissan i la Sony i és que la situació financera és força complicada. Ah i segons diuen, avui mateix en Schuster deixarà de ser entrenador del Madritttt..

Però tot això us queda molt lluny i el que ara toca és gaudir de tot el que us envolta, o sigui que... a disfrutar!!

Una forta abraçada i un parell de petonassos!!

Jose i Montse

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...