VIETNAM: Sapa!!

21 dic. 2008

Després d'una nit molt dura en un bus llitera (Kumming-Hekou 12 h.) vam arribar a la frontera xina. Allà ens va passar la cosa més sorprenent del darrer mes a Xina (una llàstima). A l'aduana van veure que portàvem la LonelyPlanet de Xina i ens la volien requisar. Segons sembla, la guia diu que Taiwan no forma part de Xina, i el Règim no es pot permetre aquest tipus de filtracions, és tant fort com dir que Tibet no és Xina. Nosaltres li vam voler fer entendre al policia aduaner que hi ha milions de LonelyPlanets com la nostra i que a Internet es pot trobar moltíssima informació, que la guia ens havia costat una pasta i que no li volíem donar. Li vam oferir que ens pagués la guia i que nosaltres li donaríem encantats (així ens trèiem un pes de sobre), però de gratis res de res!! 20 minuts més tard, ens havia requisat el passaport i nosaltres seguíem amb la guia (havíem avançat molt poc), el poli insistia en que les càmares de video havien gravat l'escena i que no podia permetre'ns deixar marxar amb la guia. La solució va ser fàcil, vam entrar a un quartet on hi havia totes les guies requisades, vam posar una d'aquestes guia a la motxilla i vam sortir a escenificar l'entrega de la guia al senyor censor davant les càmares: tota una actuació. Aquesta experiència ens va deixar perplexos de fins on pot arribar l'estupidesa d'un règim dictatorial.

Un cop dins de Vietnam (Lao Cai), ens vam dirigir a Sapa, on som ara. És una població amb una mitja de 300 turistes diaris i molts blanquets, envoltada de camps d'arròs i molta vegetació. Avui hem llogat una moto per explorar els pobles dels voltants (3€) i demà farem el mateix. Val a dir que tots els camins que surten de Sapa tenen un peatge per a turistes (0,5 €).

Per altra banda, avui hem decidit que no anirem a Tailàndia degut a la inseguretat que diu el MAEC que encara respira el país. El que encara no sabem és on anirem els 15 dies que teníem previstos per aquest país ni com ens ho farem per canviar el bitllet d'avió que ja tenim... per aquest motiu, plantegem una nova enquesta: a quin destí vols que vagin el Marc i la Mireia? VOTA!!

P.D. AVUI ÉS L'ANIVERSARI DEL HELEN!!!!!!!!!!!! EN FA 26!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! MOLTÍSSIMES FELICITATS CRACK!
per això posem la foto del restaurant on ens vam fotre un homenatge a la seva salut! jeje

5 Comments:

Francesc said...

Buenas, parella.

Realment surrealista l'episodi que expliqueu del duaner amb la història de la guia. Bé, mentre quedi a aquí....

Bé. Si el MAEC us diu això fareu bé de fer-li cas. De tota manera jo suggeriria que mireu també altres foreing office com les de França o G.B. Com que tenen més interessos arreu solen tenir informació, potser, més actualitzada.

Dit això des de cal mirenuriolcesc ens sumem a la felicitació per l'Albert i pels seus 26 anyassos. Felicitats!!!!.

Per cert, Marc, no sé que fa amb el S.Manager que fins i tot jo et guanyo. És més, aquesta jornada he guanyat a l'Uri!!!

Ens demaneu que votem. D'acord. Però ens ho demaneu el dia que heu tret l'enquesta. Non capito!!!

Potser una alternativa sigui passar més temps per Laos i Camboia. Manel, que ha tingut un final de trimestre complicat, va dir-me que té presents i que us deu un mail.

La veritat és que resulta molt difícil opinar des d'aquí. Jo us diria que uns dies a Andorra podria estar bé, que hi ha molta neu, però em temo que no us servirà.

Seguiu passant-vos-ho igual de bé i, si és possible, encara una mica millor.

Petons i abraçades rollo fum, fum, fum.....

PD: l'equip de l'Uri han guanyat el partit per més de 20 puntassus. Ha estat a Manresa, amb 1 grau sota zero dins i fora del pavelló.

Francesc said...

GLUPS!!!!!

Sospito que l'enquesta estava en tràmit.

Disculpes.

Ja, ja he votat. I tú?

Wambas said...

Holaaa,

quants dies us falten encara fins el viatge a Tailàndia?, jo en principi no canviaria els plans, és un pais molt interessant (té coses positives i negatives, com a tot arreu). No hi ha problemes de seguretat pels turistes, l'únic problema que us podeu trobar és per entrar o sortir del pais, però tal com està el tema, crec que la nova oposició no té força per fer el que va fer l'antiga, bloquejar els aeroports, doncs no tenen l'ajut de l'exèrcit.
Una abraçada!!!

Jose i Montse said...

Benvinguts a la nova etapa del vostre interessant periple. Tot i que l'anècdota de la guia és molt heavy no deixa de ser això... només una anècdota, una més per explicar de les moltes que anireu acumulant.

Avui heu estat molt presents al dinar per celebrar l'aniversari de l'Albert. Hem fet un xin-xin virtual amb vosaltres i hem disfrutat i agraït molt la vostra peculiar manera de dir-li PER MOLTS ANYS!! Tan lluny i tan propers... quin gustasso....

Ens tranquilitza la vostra decisió de passar de llarg per Tailàndia. No fa ni un mes l'ambaxaida espanyola a aquest pais recomanava a les persones que tenien previst anar-hi que ajornessin el viatge sempre i quan fos possible, tot i que el missatge era de tranquilitat respecte a la conflictiva situació que acaben de viure, no descartava més aldarulls, o sigui que tindreu moltes més oportunitat de visitar aquest pais i possiblement en millors condicions.

Pel que fa a la última pregunta de les vostres enquestes, és una mica complicat de respondre, però bàsicament convé saber si esteu al dia de les vacunes que es necessiten per aquests paisos. Per Singapur o Malàsia cal la d'hepatitis A i B i per Filipines cal tenir la de la febre groga. Possiblement les teniu totes al dia, però si no recordo malament en teniu una de pendent oi?

Per altra banda jo descartaria Myanmar. L'any passat van patir importantíssims enfrontaments deguts a la política del règim militar que encara avui suporten. Recordeu les imatges a la tele de les protestes a Rangún?

I Filipines no té fama d'inseguretat pels turistes? Crec que és bàsicament al nord, però us he fet arribar un link que explica les conseqüències per l'incumpliment habitual de les normes de seguretat del Govern.

Tan rotllo, només per suggerir-vos que seguiu al Vietnam o bé que pot ser interessant anar a Singapur o Malàsia, són paisos amb més estabilitat política, calen les mateixes vacunes que per anar a Tailàndia i el més important, la barreja de cultures chinesa, hindú, malàia i fins i tot àrab fa que semblin uns paisos molt atraients.

Ja sé que només feu una senzilla pregunta del vostre següent destí, però m'ha semblat que convenia argumentar-ho, però fins i tot s'acaba l'espai del comentari.. sorry..

Disfruteu i cuideu-vos molt!!

Petonàs ben fort!

Jose i Montse

Joan i Marta said...

Ei nanos... 9.000 visites, quina passada si seguiu així haureu de posar anuncis al blog!! Nosaltres som a Taganga... un paradís colombià. Realment bonic i caribeny... Aquí passarem les festes.

Sobre Tailàndia, dir-vos que de moment nosaltres hem posposta passar-hi. Ja coneixem el país, és preciós, i volíem tornar-hi per gaudir de Bangkok i la Illa de Kho Lanta, però tal i com està el tema de moment ho tenim aturat. La nostra idea era parar-hi a finals de febrer. Fins aleshores wait and see. Tot i això, val a dir que els tailandesos viuen n gran mesura del turisme, i més ara que és temporada alta, així que seran els primers interessats en tenir el país tranquil.

En qualsevol cas, sigueu prudents! I gaudiu de Vietnam i la seva gent, és una passada!!

Bon Nadal!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...