HONG KONG: 5 dies de sorpreses

25 nov. 2008

No trobem millor manera de descriure la ciutat, que la que utilitza la guia de viatge Lonely Planet, així que la citem a continuació: "Si Hong Kong fuera una persona, sería una mujer incomprensible. Estaría siempre cambiando, sin perder sus raíces. Sería supersticiosa, pero rigurosamente científica cuando quisiera. Le encantaría el Dim Sum, y también la pizza. Sería exótica, pero familiar; sexy, pero nunca fácil; una jugadora, pero siempre sabiendo sus probabilidades de ganar. Sería una contradicción y un enigma, pero, por encima de todo sería una divertidísima compañía. Tendría una compleja personalidad."


El que volem dir, és que Hong Kong és una ciutat molt diferent a les que coneixíem fins ara, i cadascuna de les activitats que hem fet, ens ha sorprès (les vistes des del Peak Tram, el mercat nocturn de Temple street, el telefèric del Big Buda, l'espectacle de llums a l'Ave of the stars, les vistes des del Star Ferry, Nathan Road i Tsim Sha Tsui, Temple de Man Mo, el Kung Fu conrner al Kowloon Park...). Vem arribar a HK perquè el nostre vol passava per aquí, i ara estem ben contents que hagi estat així.

És una ciutat que funciona a tot ritme i molt eficaçment. Té tres nivells: El metro, un subsòl enorme i plè de botigues, bars i inputs publicitaris; els carrers, igual que a una ciutat normal, però pensats principalment pels cotxes i on costa trobar un pas zebra per creuar; i els passos per a peatons elevats, autèntics passadissos interminables molt ben comunicats.

Tot plegat resulta un gust moure't per aquesta ciutat, on quasi no hi ha embusos de trànsit, està implecablement neta (i sense caques de gos), tot es troba a la primera i el transport públic funciona a la perfecció. Tot i així, cal dir que els preus són similars a qualsevol ciutat europea, encara que es pot trobar alguna ganga (dinar 2,5€, hotel 15€ dia). Ara bé, de tecnologia barata, res de res.

El turisme que hem fet per aquí és el del guiri convencional, i hem visitat gran part d'atraccions turístiques. Tot i així, creiem que una de les millors coses de la ciutat és poder viure-la.

Reprenent el nostre viatge, esperem que demà ens donin el visat per entrar a Xina i agafar l'autobús direcció Guilin, fent transbord a Guanzhou.

4 Comments:

Francesc said...

El club de fans dels missatges de la samarreta de la Mireia ja té 16 fans . Aviat ens faran un apartat especial al feisbuc.

Dit això felicitar-vos per la crònica. Molt ilustrativa i que ajuda, als que ens ho mirem de lluny, a fer-nos una idea més aproximada de la metròpoli. Seguiu així!!

Kisus pimolistnecs

Jose i Montse said...

5 dies de sorpreses? Pel que sembla seran 365 dies sorprenents!!

La propera la teniu ben aprop doncs segons el proverbi xinès, el paissatge de Guilin és el millor sota el cel, sobretot el cim de la bellesa solidària. Ja ens en fereu 5 cèntims eh..

No dubto que fareu us tastet de la sopa de serp oi? je..je..

Compte abans d'anar a Taiàndia. Avui mateix s'han cancel·lat tots els vols d'entrada i sortida a Bangkok a conseqüència de la inestabilitat política del pais. Ja sé que encara us falten dies però val la pena seguir-ne l'evolució.

Esperem amb il·lusió les vostres explicades i aquestes boniques fotos que també ens han descobert que esteu una mica més prims i força morenets. (ho sento.. defecte maternal..)

Una forta abraçada parella!!

Jose i Montse

crack_mediatic said...

ola peñaaaaaaaaaaaa moltes gracies per la dedicatoria de la camiseta!!!!! acabo de arribar de LLO!!!!! per cert felicitats al marc amb retard pero com son varies hores de diferencia pues no pasa res ajajjajajaja!!!!!! merci

Wambas said...

Holaaa!, ja hem tornat de Bangkok. La cosa s'ha posat xunga per allà. Quan anavem cap a l'aeroport internacional, a falta de 3 km. per arribar van començar els embussos. Els manifestants estaven bloquejant el trafic deixant cinc carrils d'autopista en nomes un. Hora i mitja per a aquests tres quilometres, rodejats de gent normal i altra no tan normal amb bats de beisbol, encara que no he sentit q cap turista hagi pres mal.
El xofer no ens va poder portar fins a les portes de l'aeroport i vam haver de correr amb el nostre guia endinsantnos al parking de l'aeroport i arribant suats a la zona de facturació. Per sort encara no havien cancelat vols, pero em sembla que els vols de la matinada ja no van poder sortir cap. Ens va anar d'un pél de no quedarnos a fer nit allà. Diuen que hi ha un centenar de turistes espanyols encara atrapats sense poder sortir.
Petoooons

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...